Ljudböcker

Böcker är magiska. De kan förflytta dig till en annan värld och vara allt ifrån spännande, roliga och sorgliga till rent av obehagliga. En bok är så mycket mer än bara en hög med papper ihopsatta i en pärm. I boken lär du känna karaktärer och du får dessutom vara med om saker du kanske aldrig trodde att du skulle vara med om. När du läser kan det nästan vara omöjligt att släppa boken, du vill helt enkelt inte sluta läsa fast du kanske måste. Det är därför ljudböcker är så bra. De går att ta med sig överallt. När du kör bil och när du handlar, ja överallt kan du lyssna på spännande berättelser.

Ljudbokens fantastiska styrka

På senare tid har ljudboken blivit en stor framgång för bokbranschen. Flera företag har etablerat sig på marknaden för ljudböcker. Den starkast lysande stjärnan på ljudbokshimlen idag är Storytel. Företagets app har på kort tid blivit välkänd i gemene mans telefon. För bara några år sedan ansågs ljudboken vara ett hjälpmedel för barn eller vuxna med läs- och skrivsvårigheter, men på senare tid har den fått en annan status. Nu läses ljudböcker in av kända skådespelare och är mer lättillgängliga än någonsin. Det är kanske just lättillgängligheten som gör ljudboken så populär. Med några enkla tryck på telefonen så kan du förflyttas till en annan värld. Detta gör även att ljudboksapparna är väldigt framgångsrika. Dessa appar formligen slukar bokförlag, något som i sin tur innebär större urval av ljudböcker för lyssnarna.

Apparna tar över

Bokindustrin håller på att förändras och det är främst apparna som står för den förändringen. Som tidigare nämnts är det lättillgängligheten som gör ljudboken så fantastisk. Detta märks inte minst på företagen som tillhandahåller ljudböcker. storytel har på bara något år gått från en bra idé till ett företag att räkna med och aktien stiger i takt med framgångarna. På bara de senaste tolv månaderna har Storytels aktiekurs stigit med 275 procent och i april i år hade den ett börsvärde på hela 3,54 miljarder kronor. Detta är fantastiska nyheter för oss bokälskare då det i långa loppet betyder att böcker kommer bli ännu mer lättillgängliga och att urvalet av ljudböcker kommer att bli större. Nu kan vi som älskar en bra historia njuta av ljudbokens fantastiska magi alla tider på dygnet och vart vi än befinner oss.