Halloween närmar sig

Idag har det varit riktigt varmt och skönt ute. Höstväder när det är som allra bäst helt enkelt. Hösten kan vara en av mina favoritårstider på hela året. Man kan kura ihop sig hemma i soffan med varm choklad utan att behöva känna att man måste vara utomhus och ta tillvara på dagen.

Det bästa är dock att slänga upp fötterna framför en riktigt sprakande brasa. Njuta i fåtöljen framför brasan med en schysst bok. Under hösten skulle jag gärna arbeta som professionell bokläsare. Med en kopp kaffe och lite böcker finns det inget bättre sätt än att fördriva en höstdag på. Speciellt om det regnar ute och man kan krypa ner under en filt.

Halloween kommer äntligen hit

Snart är det dags för Halloween också. Tyvärr är inte Halloween lika stort här som i USA men man kan märka att denna högtid kommer mer och mer. Halloween är en av mina favorithögtider. Vad kan vara roligare än att klä ut sig och spöka ut huset. Vi kör alltid en fest runt Halloween där alla klär ut sig efter bästa förmåga.

Något år var jag utklädd till clown, det var i samband med att Det var populär. Jag har även klätt ut mig till allt från Batman och Rödluvan till zombie. Oavsett vilken snygg halloweendräkt man väljer blir det alltid lika kul att se folks reaktioner på hur man är klädd.

Förutom själva utklädnaden är det även roligt att dekorera huset med pumpor, lyktor, spindelväv och annat som ger det en skräckinjagande känsla.

Tagit in alla löv

I helgen var vi ute och krattade löv. Det är viktigt att samla ihop dem i tid så att de inte ligger och ruttnar under snön när den faller. Om det nu blir någon snö i år. Det är ju lite olika från år till år hur det blir. Bara den inte kommer innan Halloween så blir jag nöjd.

En del av de löven vi fick ihop tog vi in och torkade för att kunna dekorera middagsbordet med under halloweenfesten. Det kanske inte är en klassisk halloweendekoration men det ger en snygg, höstig känsla och skapar en schysst atmosfär.

Vi har inte bestämt vad vi ska laga för mat under Halloween i år. Det lutar mot att vi lagar en god pumpasoppa eftersom vi har sparat allt kött från den pumpa vi karvade ur häromdagen. Till det blir det nog någon god kyckling med timjan och sedan dessert. Det måste så klart vara en schysst halloweendessert. Kanske gör vi någon vaniljefterrätt som vi färgar orange. mest troligtvis blir det dock en hederlig kladdkaka med grädde på. Kladdkaka är ju en klassiker som alltid går hem.

Oavsett vad kommer det bli en riktigt rolig Halloween i år!